Star Wars: Elfelejtett Álmok

Harc egy elfelejtett lélekért

Az első sír

az_els__s_r.jpg
Kr’a nem értette az embereket. Sosem értette, de volt abban valami megnyugtató, hogy van mindig kölyökmacska a közelükben. Szerette azt a vaj puha ízt, csőre alatt a szalmaszálnyi bordák roppanását, a szem forróságát ahogy a koponyából kiszívja a friss nedűt, az agyvelő melegét. Az emberek kunyhói körül mindig volt maradék is, és ha figyelt, mert Kr’a mindig figyelt, jutott neki elég mindenből. Vagy fogott egeret vagy patkány a füsttől bűzlő szerencsétlenek kalyibáinak közelében.

Most jóllakott volt, a tejízű kölyökmacska hús jólesően melegítette belülről. Egy bükk hótól mentes, száraz ágára telepedett és elragadtatva csodálta, ahogy a Nap hosszú, fényarany ujjai szétfésülték a ködöt. Kr’a tollászkodásából félresandítva a tisztás szélén új jövevényekre lett figyelmes.

Emberek. Emberek, és valami nagy, ami sokkal kisebb szokott lenni, és akkor is csak tavasszal. De akkor meg szokta enni. De egy ekkora gyíkkal még ő sem bírna el. Ismerős illatok, színek. Kr’a szúrós tekintettel figyelte mi történik alatta.

Vérszag és bélsár bűze vegyült a hideg téli levegőbe. Kifordult végtagú, szétroncsolt testek hevertek a hóban. A kegyelemért rimánkodó, tüdőn lőtt utolsó túlélő feje dinnyeként robbant szét a nehéz sugárpisztoly közvetlen találatától.

Aztán csend lett.

Csak az élők léptei alatt ropogott a hótakaró. Az tisztást ölelő fákra, vakító fehér energiakígyók fénye vetült. Hó örvénylett, ózon nehéz szagától volt terhes a levegő, ahogy a nyers Erő körülfont és felemelt egy szétrobbant mellkasú férfi torzót. Fülsértő reccsenésekkel álltak egyé a csontok, forrtak össze vagy épültek élő szövetek. Egy kurta villanás után másodpercekig vakon pislogtak körbe, szemük előtt homályos foltok ugráltak.

Kr’a sértődötten károgott fel. Ellökte testét az ágtól és vaksin, lassan tisztuló látását átkozva messzire, a fészkelő fájához repült.

Érezte, hogy ezek az idők, ettől a pillanattól kezdve, már nem azok az idők lesznek.

Érezte, bár nem tudta miért.
Sith_Stone.jpg

Comments

humalajos

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.